تقویت و آموزش مهارت ریاضی به کودکان
نوشته شده توسط : ذهن نو

آموزش یاضی به کودکان همواره از دغدغه های پدر و مادر هایی است که تمایل دارند از سنین پایین ریاضی را به فرزندشان بیاموزند. آموزش ریاضی به کودکان باید ساده و قابل فهم باشد، به طوری که ضمن اینکه برای کودک جذاب باشد، باعث کسلی و بی‌حوصلگی او نشود. این که تصمیم بگیریم ریاضی را به زبان ساده به کودکان آموزش دهیم، به این آسانی هم نیست؛ چراکه اغلب بچه‌ها تمایلی به یادگیری ریاضی ندارند. با استفاده از روش‌های جدید آموزشی می‌توانید ریاضی را برای آن‌ها شیرین کنید. برای آشنایی با انواع روش های جدید تربیت کودک کلیک کنید.

فهرست مطالب

 

  • آموزش ریاضی به کودکان
  • تقویت و آموزش مهارت ریاضی به کودکان
  • بهترین روش‌های آموزش ریاضی به کودکان
    • از ابزارهای کمک درسی استفاده کنید
    • ریاضی با بازی
    • استفاده از تصاویر
    • اپلیکشن‌ها و بازی‌های رایانه‌ای
    • استفاده از فلش کارت‌ ها
    • با اعداد شروع کنید
    • درک اندازه و اندازه گیری
    • شناخت کمیت ها
    • تقویت درک فضایی
    • یادگیری شکل و الگوها
    • مهارت حل مسئله
  • چه زمانی باید آموزش ریاضی به کودکان را آغاز کرد؟
  • واقعیت هایی در مورد آموزش ریاضی به کودکان
  • علت کافی نبود آموزش ریاضی به کودک ناتوانی کودک
  • اهمیت آموزش ریاضی به کودکان
  • پژوهش هایی در زمینه آموزش ریاضی به کودکان
  • آموزش ریاضی به کودکان پنج ساله
  • موانع یادگیری ریاضی توسط کودکان
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه آموزش ریاضی به کودکان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354  با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

آموزش ریاضی به کودکان

اگر می‌خواهید آموزش ریاضی را از سنین کم به کودکان خود شروع کنید، می‌توانید در شرایط مختلف به روش‌های مختلف این کار را انجام دهید، برای مثال؛

  • وقتی به خرید می‌روید، می‌توانید نحوه محاسبه و معامله کردن را به او بیاموزید.
  • به او یاد دهید وسایل خانه را جا به جا کرده و آن‌ها را بشمارد.
  • سعی کنید از او بخواهید که قد و وزنش را محاسبه کند و با دیگر اعضای خانواده مقایسه نماید.
  • ساعت را به او آموزش دهید و در زمان‌های مختلف از او ساعت را بپرسید.
  • داستان‌هایی با موضوع ریاضی را برای او تعریف کنید.
  • و …

برای آشنایی بیشتر با سایر روش های آموزش به کودکان کلیک کنید.

تقویت و آموزش مهارت ریاضی به کودکان

در آموزش ریاضی برای تقویت مهارت یادگیری در کودک باید به برخی نکات توجه داشته باشید. با کارهای شاید ساده می‌توانید ریاضی را برای او آسان کنید. برای آشنایی با انواع اختلالات یادگیری کودکان کلیک نمایید.

  • شعر ها و سرودهایی برای کودک خود بخوانید و به او آموزش دهید که در مورد اعداد و ریاضی باشد.
  • همراه با کودک خود هر آنچه از ریاضی را که به او آموزش می‌دهید، در قالب کتاب برای او بسازید.
  • به او یاد بدهید با تلفن کار کند و مثلا شماره شما را حفظ کرده و سعی کند با تلفن شماره گیری کند. یا اگر می‌خواهید با کسی تماس بگیرید، بگذارید او شماره را وارد کند.
  • اشکال هندسی و ریاضی را به او آموزش دهید و سپس از کودک خود بخواهید مشابه آن‌ها را در محیط اطراف خود پیدا کند.

بهترین روش‌های آموزش ریاضی به کودکان

 

طبق تحقیقات انجام گرفته، کودکانی که از سنین پایین ریاضی را می‌آموزند، در سنین نوجوانی نیز نسبت به دیگر همسالان خود توانایی بالایی در درک مسائل ریاضی دارند.

وقتی کودکان از سنین کم توانایی تحلیل مفاهیم ریاضی را بدست می‌آورند، در واقع ذهن آن‌ها آمادگی درک مسائل ریاضی سخت‌تر را در آینده نیز بدست می‌آورد.

اما آموزش ریاضی به کودکان همواره کار ساده‌ای نیست، چراکه بچه‌ها سعی می‌کنند با بازیگوشی از دست آموزش رها شوند. اما می‌توان با استفاده از راهکارهایی میزان علاقه و اشتیاق فرزند خود را به یادگیری ریاضی افزایش دهید. 

از ابزارهای کمک درسی استفاده کنید

کودکان در سنین پایین و متناسب با مراحل رشد خود، نمی‌توانند مفاهیم انتزاعی و ذهنی را درک کنند. برای اینکه بتوان ریاضی را به کودکان آموزش داد، از ابزارهای کمک درسی و یا اشیا مختلف استفاده کنید.

برای اینکار می‌توانید لگوهای آموزشی و یا دیگر ابزارهایی که برای اینکار وجود دارد، را در اشکال و رنگ‌های مختلف تهیه کنید و سعی کنید از آن‌ها برای آموزش مفاهیم ساده همچون عملیات جمع و تفریق استفاده نمایید.

ریاضی با بازی

کودکان در سنین کم به بازیگوشی و بازی بسیار علاقه دارند و از طرفی بسیاری از موارد را نیز در قالب بازی یاد می‌گیرند. در نظر داشته باشید که اگر سعی کنید ریاضی را در قالب بازی به کودک خود آموزش دهید، او بیشتر از هر زمان دیگری مطالب را یاد می‌گیرد و بیشتر در ذهنش حک می‌شود.

برای یاد دادن ریاضی به کودک خود بازی‌های مختلفی را طراحی کنید، اما نباید شرایط بازی را به گونه‌ای جلو ببرید که کودک احساس ترس داشته باشد. حتی اگر او نتوانست به سوالات ریاضی که در قالب بازی از او می‌پرسید، پاسخ دهد، او را تشویق کنید اما از او بخواهید که بیشتر تلاش کند.

استفاده از تصاویر

همانطور که اشاره کردیم برای آموزش ریاضی به کودکان بایستی از اشیا و وسایلی استفاده کنید که ریاضی را برای آن‌ها قابل درک کند.

در این زمینه می‌توانید از تصاویر هم کمک بگیرید، به صورتی که مفاهیم ریاضی را در قالب نقاشی و یا عکس به کودک خود نشان دهید.

در آموزش ریاضی به کودکان با تصاویر از او بخواهید که به کمک عکس و یا نقاشی سوالات ریاضی را که از او می‌پرسید، جواب دهد. 

مثلا برای یاد دادن جمع با استفاده از تصویر می‌توانید از کشیدن سیب استفاده کنید و در چند مرحله چند عدد سیب بکشید و از او بخواهید حاصل جمع آن‌ها را خود نقاشی کند. با این کار ضمن آموزش ریاضی به او، هنر و خلاقیت کودک نیز تقویت می‌شود. 

اپلیکشن‌ها و بازی‌های رایانه‌ای

در دنیای امروز تقریبا اغلب کودکان برای خود تبلت و یا گوشی هوشمند دارد. اما نکته‌ای که پیرامون دسترسی کودک به این وسایل هوشمند وجود دارد، این است که والدین سعی کنند استفاده از تبلت و یا گوشی را برای کودک خود مدیریت شده جلو ببرند.

برای آموزش ریاضی همراه با بازی، اپلیکیشن‌های زیادی وجود دارد. می‌توانید این نرم افزارها را برای کودک خود نصب کنید تا کودک‌تان در فضایی که برای او جذاب و دوست داشتنی است، ریاضی را نیز بیاموزد.

اینکار باعث می‌شود ضمن اینکه کودک‌تان ریاضی یاد بگیرد، در حال کار با تبلت و یا گوشی وقت خود را نیز هدر ندهد و جنبه آموزشی نیز داشته باشد.

استفاده از فلش کارت‌ ها

از جمله ابزارهایی که برای یادگیری ریاضی در سنین مختلف وجود دارد، فلش کارت‌ها است. سعی کنید متناسب با سن کودک خود فلش کارت‌های ریاضی را برای او تهیه کنید.

به او یاد دهید که در برخی از فلش کارت‌ها سوال را بخواند و یا سوال را برای او بخوانید و پس از پاسخ دادن، پاسخ سوال را در طرف دیگر کارت و یا کارت دیگر پیدا کند.

خوب است که شما هم به همراه کودک خود این فلش کارت‌ها را تهیه کنید، این کار برای کودک‌تان هم جذاب است و یادگیری ریاضی را برای او آسان‌تر می‌کند. در صورتی که فرزندتان به خوبی آموزه‌های شما را فرا می‌گیرد، بهتر است هر چه زودتر برای استعدادیابی کودکان اقدام نمایید.

با اعداد شروع کنید

برای آموزش ریاضی به کودکان در ابتدا با اعداد شروع کنید. اعداد پایه ترین مفهوم ریاضی هستند و برای آموزش آنها نیز می‌توان خلاقیت زیادی به خرج داد. از این رو در ابتدا با عملیات پیچیده شروع نکرده و اجازه دهید تا در ابتدا کودکان اعداد را بیاموزند. 

درک اندازه و اندازه گیری

در مرحله بعدی باید مفهوم اندازه و عملیات اندازه گیری را به آنها بیاموزید. با یک خط کش و متر کوچک شروع کرده و به مرور مقیاس ها را بزرگتر کنید. 

شناخت کمیت ها

یکی دیگر از مراحل آموزش ریاضی به کودکان، آموزش کمیت ها به آنهاست. در ریاضی کمیت های زیادی وجود دارد که یادگیری آنها در ابتدا برای کودکان لازم نیست. تنها در مورد کمیت های پرکاربردی مانند کمتر و بیشتر را با آنها تمرین کرده و در مراحل بعدی مفاهیم بیشتری را به آنها بیاموزید.

تقویت درک فضایی

برای آموزش ریاضی به کودکان ، در ابتدا باید هوش فضایی آنها را تقویت کرده و قوه تخیل آنها را تقویت نمایید. صحبت کردن در مورد شکل های مختلف، جهت ها، موقعیت و… می‌توانند در تقویت درک فضایی کودکان موثر باشند. 

یادگیری شکل و الگوها

در ریاضی الگوهای تکرار شونده زیادی داریم که برای آموزش ریاضی به کودکان باید به آنها نیز توجه داشته باشیم. ابتدایی ترین مثالی که می‌توانید در این مورد برای کودکان بزنید این است که شب و روز به طور مرتب تکرار می‌شوند. 

مهارت حل مسئله

به طور کلی ریاضی در مورد حل کردن مسائل مختلف است. حتی برای برخی از مسائل، بیش از یک پاسخ وجود دارد. از این رو باید تفکر منطقی را در کودک تقویت کرده و مهارت تصمیم گیری را نیز در او تقویت کنید. 

چه زمانی باید آموزش ریاضی به کودکان را آغاز کرد؟

بسیاری از والدین در مورد اینکه از چه زمانی باید شروع به آموزش ریاضی به کودکان کنند؛ دچار سردرگمی می‌شوند. بهتر است آموزش های ابتدایی را حتی پیش از اینکه کودک شروع به صحبت کردن کند؛ آغاز کنید. برای مثال شمردن انگشتان دست و پا، بغل و بوسه ها و چنین مسائلی به آنها کمک می‌کند با بهتر و زودتر با اعداد ارتباط برقرار کنند. 

واقعیت هایی در مورد آموزش ریاضی به کودکان

در مورد آموزش ریاضی به کودکان، نکاتی وجود دارد که در صورت اطلاع و یا رعایت کردن آنها می‌توانید در این زمینه به شکل موثرتری عمل کنید. برخی از آنها شامل موارد زیر هستند. 

  • فراموش نکنید که سرعت بچه ها در یادگیری ریاضی متفاوت است؛ از این رو به فرزند خود فشار وارد نکنید.
  • قدرت خود را در این مورد دست کم نگرفته و از همان ابتدا اینکار را به یک فرد دیگر محول نکنید
  • در این مورد می‌توانید خلاقیت زیادی به خرج داده و حتی از وسایل ساده ای نیز استفاده کنید
  • در ابتدا مفاهیم عینی تر را آموزش داده و سپس به سراغ تفسیر نشانه ها و فرمول ها بروید

علت کافی نبود آموزش ریاضی به کودک ناتوانی کودک

یکی از مزیت‌هایی که آموزش ریاضی به کودکان در سنین پایین دارد، این است که اگر کودک مبتلا به اختلال در یادگیری ریاضی باشد، در همین سنین پایین مشخص می‌شود. اختلال در یادگیری ریاضی از جمله اختلالات یادگیری است که در سنین کم و دبستانی مشخص می‌شود.

این اختلال باعث می‌شود که کودک در عین داشتن هوش و درک مناسب، نتواند مسائل و مفاهیم ریاضی را درک کند. اگر فرزند شما تلاش خوبی نسبت به همسالان خود دارد، اما در درک مفاهیم ریاضی مشکل دارد، می‌توانید برای تقویت مهارت‌های یادگیری در او به روانشناس کودک مراجعه کنید تا زودتر مشکل او برطرف شود. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

اهمیت آموزش ریاضی به کودکان

همانطور که می‌دانید ریاضی یکی از اصلی ترین دروس در هر پایه ای بوده و پیش زمینه ای برای یادگیری سایر درس ها نیز محسوب می‌شود. از طرفی بیشتر بچه ها نیز در این درس ضعف دارند. بهتر از آموزش ریاضی به کودکان را از سنین پایین شروع کنید تا زودتر متوجه مشکلات و ضعف های آنان بشوید و یا از بروز آنها پیشگیری نمایید. از طرفی آموزش این درس از آنجایی اهمیت دارد که می‌تواند عملکرد درسی بچه ها را از همان ابتدا ارتقا داده و باعث بیشتر شدن اعتماد به نفس شان شود. 

پژوهش هایی در زمینه آموزش ریاضی به کودکان

بر اساس پژوهش هایی که روی کودکان سه تا هفت ساله در مورد آموزش ریاضی انجام شد؛ به این نتیجه رسیدند که هرچه کودکان زودتر درگیر یادگیری این درس شوند؛ آن را در مدرسه بهتر درک کرده، در یادیگیری مهارت های مرتبط استعداد بیشتری از خود بروز می‌دهند؛ احتمالا موفقیت آنها در آینده بیشتر بوده، توانایی رهبری بیشتری داشته و در نهایت انسان های خلاق تری خواهند شد. 

آموزش ریاضی به کودکان پنج ساله

شاید تصور کنید سن پنج سالگی برای آموزش ریاضی به کودکان زود است. در صورتیکه این دوران برای شروع آموزش های ابتدایی بسیار مناسب بوده و می‌توانید برای شروع از مهارت های ساده ای شروع کنید. برخی از این روش ها شامل موارد زیر هستند.

✨از کودک بخواهید وسایل خانه را دسته بندی کرده و آنها را بشمارد

✨از آنها بخواهید تا اشکال هندسی اطراف را نقاشی کنند

✨در مورد اعداد شعرهایی را برای آنها بخوانید

✨به آنها اجازه شماره گیری کردن بدهید

✨از کودک درخواست کنید تا تصاویری را در کتاب های خود بشمارند

موانع یادگیری ریاضی توسط کودکان

 

علاوه بر اختلالی که در این زمینه وجود دارد؛ موانعی دیگری مانع از یادگیری کودکان می‌شود. آنان ممکن است به دلایل زیر نیز از یادگیری ریاضی سر باز زنند. برای اطلاع از نشانه های اختلال یادگیری ریاضی کلیک نمایید.

  • ناامیدی
  • احساس استرس و اضطراب
  • درماندگی
  • بی حوصلگی

سخن پایانی

امروزه بیشتر والدین آموزش ریاضی به کودکان را پیش از ورود آنها به مدرسه انجام می‌دهند و به طور کلی بیش از گذشته برای این موضوع اهمیت قائل هستند. اما روش انجام آن را ندانسته و گاها کودکان را از این درس زده می‌کنند. به همین دلیل بهتر است پیش از شروع اقداماتی در این زمینه حتما با متخصص مشورت کرده و به شکل درستی آن را انجام دهند. 

برای دریافت مشاوره در زمینه آموزش ریاضی به کودکان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354  با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

منبع: آموزش ریاضی به کودکان





:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 آذر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: